.
   


De onderneming

Hoogwaardig proceswater, zwembadwater en milieuvriendelijk afvalwater uit de industrie verlangen van alle componenten in het watersysteem bij de controle en behandeling van de waterkwaliteit de hoogste nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Lutz-Jesco heeft zich in de afgelopen jaren met de ontwikkeling, productie en wereldwijde installatie van zulke componenten een uitstekende reputatie verworven. Zo staat de onderneming sinds vele jaren voor innovatieve oplossingen op het gebied van zwembad-, drink- en afvalwaterbehandeling en hoort tot de wereldwijd toonaangevende fabrikanten.

Producten voor de doseertechniek en pomptechniek voor vloeistoffen, vaste en gasvormige media verlaten dagelijks, bijv. als doseerpomp, slangenpompen, gasvacuumregelaar of drogestofdoseerder, de fabriek naar plaatsen over de hele wereld. Daarbij komen de groepen meet- en regeltechniek, systemen voor desinfectie van drinkwater, chemische bestendige hoogstaand kwalitatieve centrifugaalpompen en voor de klant op maat gemaakte oplossingen voor doseertoepassingen.

In 2003 heeft Lutz-Pumpen GmbH uit Wertheim, ook een traditionele pompenfabrikant, met als producten vat- en containerpompen, flowmeters en luchtaangedreven pompen, Jesco-Dosiertechnik overgenomen. Samen gingen beide ondernemingen op succeskoers.

Meer dan 150 verschillende producten in meerdere duizenden varianten produceert en levert Lutz-Jesco tegenwoordig vanuit de hoofdvestiging in Wedemark. Met vestigingen in Frankrijk, Oostenrijk, Hongarije, Nederland, Groot-Briannië, USA, Verenigde Arabische Staten en in Maleisië heeft Lutz-Jesco een internationaal bedrijfs- en productienetwerk gebouwd. Wereldwijd is Lutz - Jesco in meer dan 70 landen vertegenwoordigd.

Lutz-Jesco is gecertificeerd volgens het Kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001:2015 en Milieumanagement ISO 14001:2015.